Luxus kikapcsolódás a kádban – stresszoldó fürdőhab

Lehet a hunyó a mindennapi stressz, az egyre gyorsuló tempó vagy a hosszú munkanapok után egyre kevesebb magunkra jutó idő, mindenkinek szüksége van egy tevékenységre, amely segít feltölteni a testünket és lelkünket egyaránt. 

Az ideális pihenés érdekében nem is tehetnénk jobbat, mint hogy elmerüljünk egy kád forró vízben és élvezzük a kikapcsolódás pillanatait.

Kikapcsolódás egy illatos fürdőben

 

A fürdő előnyei

Egy jó kis lazító fürdő nem csak a hangulatunkat javítja, de szervezetünkre is jótékony hatással van. Vessünk egy pillantást a forró fürdő kedvező hatásaira. 

 

Javítja az alvás minőségét

Az alvás előtti forró fürdő a takaró melegét idézi, ezért nyugtatóan hat a testre és lélekre egyaránt. De vigyázz, hogy a víz ne legyen túl forró (a pihentető fürdővíz hőmérséklete 35 és 38 Celsius fok között van). Nincs szükség hőmérőre, egyszerűen az a fontos, hogy a vízben ne fázz, de ne is izzadj. A fürdőzés ideje ne lépje túl a 20 percet (hosszabb időtartamnál fennáll a vérkeringéssel kapcsolatos problémák kialakulásának kockázata). Nem szükséges egész estét a kádban töltened. Ahhoz, hogy megpihenj és kiáztasd az egész napi feszültséget, 15 perc is elég. 

 

Csökkenti a kortizol szintet és felszabadítja az endorfinokat 

A forró fürdő segít csökkenteni a kortizol szintet. A kortizol – vagy stresszhormon – stresszhelyzetekben nagy mennyiségben szabadul fel és erősíti a további stresszhormonok hatását, mint az adrenalin és a noradrenalin. A krónikusan magas kortizolszint negatívan hat az egészségünkre és immunrendszerünkre. Ezen kívül a melegvíz felszabadítja a vérben található endorfinokat is, tehát a boldogsághormont, amely a fájdalmat is csillapítja. A kényelem és kikapcsolódás élményét még egy kis fürdőhab hozzáadásával is fokozhatod.  

 

Javítja a vérkeringést

A nap végén vett forró fürdő javítja a vérkeringést. Ez legfőképpen azok számára igaz, akik sok időt töltenek munkahelyükön ugyan abban a testhelyzetben, akár ülve, akár állva. Ezzel lazítható az izomzat, valamint megelőzhető a vénás elégtelenség és a visszerek kialakulása is. Ha pedig néhány másodpercre a nyakra és fejre irányítjuk a vízsugarat, akár a migrénnek is elejét vehetjük. 

 

Egy kád meleg víz segítséget nyújthat megfázásnál is, mivel segít feloldani a lerakódott nyákot és a meleg hatására a vírusok sem szaporodnak olyan gyorsan. Láz esetén viszont jó, ha elkerülöd, mert a víz melege stressz hatást gyakorol a testre, így több kárt okoz, mint hasznot. 

 

Puhítja a bőrt

A fürdőnek nem utolsó sorban esztétikai hatása is van, a test ugyanis éjszaka termeli a legtöbb zsírt. Az esti fürdő ezáltal felkészíti a bőrt erre a folyamatra és elősegíti a reggeli selymesebb és hidratáltabb bőr érzését.

 

Fürdés utáni hidratált bőr

Hogyan készítsünk pihentető fürdőt 

Egy hosszú és kimerítő nap után nem kell drága fürdőkbe látogatni a kellemes kikapcsolódásért. Elég pár egyszerű trükk, és a saját fürdőszobád válik majd a luxus és pihenés szentélyévé. 

 

  • Első sorban halkítsd le a telefonod és ne válaszolj a munkával kapcsolatos hívásokra. Most otthon vagy és ez az idő csakis a tiéd. A megoldást igénylő bonyolult problémák várhatnak reggelig. 
  • Hallgass pihentető zenét vagy hangoskönyvet, vagy csak merülj el a saját gondolataidban.
  • Kapcsold le az erős fényeket, vagy helyettesítsd a mesterséges fényt gyertyákkal. Viszont ne felejtsd el biztonságos helyre tenni őket, nehogy pihentető fürdő helyett a lángrakapott szőnyeget vagy köntöst kelljen oltanod. 
  • Ha van a fürdőszobában radiátor, tedd rá a törölközőt. A jó meleg víz után nincs is kellemesebb, mint egy meleg törölközőbe burkolózni. Ráadásul a tested is csak fokozatosan hűl majd le, nem pedig hirtelen. 
  • Fürdő után fontos a bőr hidratálása. Miután szárazra törölted a tested, minden testrészed kend be testápolóval vagy krémmel, hogy a bőröd továbbra is selymes és puha maradjon. 
  • Használj fürdőhabot. A kedvenc illatú fürdőhabod hozzáadásával fokozhatod a pihentető pillanatok hatását. A piacon kapható fürdőhabok széles kínálatából kitűnnek a Puella fürdőhabok. Ezek a termékek nem pusztán buborékok kialakítására lettek tervezve. A Puella fürdőhabok egy élmény – minőségi összetevők halmaza, amelyek a pihenés, kikapcsolódás és luxus illat világába repítenek. 

 

Válaszd ki az érzékeid számára legkedvezőbb illatot. 

Double Y – az ylang-ylang virággal fürdőzéskor a selymes luxusban és gyengéd frissességben merülhetsz el. 

First Dream – a levendula és vanília együttese alvás előtt megnyugtatja érzékeidet és ellazít.  

Emija – a gyümölcsös jegyek és egy leheletnyi fűszer melegséggel és érzékiséggel tölt el. 

JaLu – virágok és citrusok illata energiát és ragyogást biztosít a fürdőnek. 

Queenka – gyümölcsök és virágok harmóniája, mely mámorító édességgel borítja be tested. 

Frayo –  jellegzetes virágos-gyümölcsös illata frissességgel tölti el a testet és lelket egyaránt. 

 

Kész pihentető fürdő

Kivételes Puella fürdőhabok

A Puella fürdőhab hosszan tartó, egyedi illatot biztosít, amely elvarázsolja érzékeidet, ezzel nem csak a testednek, de a lelkednek is kedvez. Habos állaga garantálja a bőr hidratáltságát és puhaságát. A természetes illatok kombinációja tökéletes légkört alakít ki meditációhoz, olvasáshoz, vagy akár a semmivel sem zavartatott, nyugodt pihenéshez. 

 

Míg a minőség és hatékonyság a Puella márka szerves része, nagy hangsúlyt fektet az etikai értékek tiszteletben tartására is. Minden fürdőhab a cruelty free és vegan címkét viseli, ami azt jelenti, hogy a gyártási folyamat egyetlen része sem foglal magába állatkísérleteket, és nem tartalmaz állati eredetű összetevőket sem. Így nyugodt szívvel élvezheted az illatos fürdőt. 

 

Merülj el a pihenés és luxus világában a Puellával és fedezd fel, hogyan képes egy egyszerű szokás megváltoztatni a napod és kényeztetni mint a testet, úgy a lelket is.

Vissza a boltba