Mi a parfüm és mi a különbség a parfüm, a toalettvíz és a kölni között?

Mindannyian biztosan találkoztunk már parfüm választásnál az EdT, EdP és EdC rövidítésekkel. Általában viszont nem tulajdonítunk nagy érdeklődést a jelentésük iránt, nem tájékozódunk a parfümök rengetegében és nem teszünk különbséget a között sem, milyen terméket használjunk a munkahelyünkön, egy estélyen vagy akár egy meleg nyári napon. Most készítettünk egy útmutatót, amely segítségével már nem tévedsz el a rövidítések halmazában és elsajátíthatod az adott alkalomhoz illő parfüm koncentráció tudományát is.

 

Egy nő parfümöt alkalmaz

Hogy a kedvenc illatoddal teli flakon milyen bélyeget kap, – kölnivíz, parfümös víz, toalettvíz vagy parfüm – az az alkoholban található illatanyag arányától függ. Minél magasabb az illatanyag aránya, annál koncentráltabb és tovább tartó lesz az illat.  

 

Ha kellemes és friss illatot szeretnél magadnak otthonra vagy a természetbe, válaszd az EdC (Eau de Cologne), tehát kölnivíz feliratú flakont, amely 3–5% illatanyagot tartalmaz. Ez az illat 2–3 óra után elpárolog, ezért gyakrabban kell alkalmazni. 

 

Valamivel magasabb az EdT (Eau de Toilette), tehát toalettvízben található illatanyag aránya, amely eléri a 8%-ot. Intenzitásával az illat nem hat zavaróan a környezetedre, így bátran használhatod a munkahelyeden is. Körülbelül 4 órán át érezhető, ezért, ha egész nap illatozni szeretnél, biztosan vidd magaddal, hogy a délután folyamán újra alkalmazhasd.


Ha hosszan tartó illatra vágysz, esetleg egy esti randira készülsz, mindenképpen az EdP (Eau de Parfum), tehát parfümös víz legyen a nyerő, amelyben az illatanyag koncentrációja 8–15%. Ez jelentheti az arany középutat a toalett víz és a parfüm között, mivel illata 5–6 órán át is kitart, ezért elég naponta egyszer alkalmazni.

 

Parfüm flakonok

A luxus szimbóluma és szinte minden nő álma a P jelzésű flakon, tehát a parfüm. Az illatanyagok tartalma 30% körül mozog benne.  Tökéletes kísérője a kivételes alkalmaknak és estélyeknek, ahol az egyedi és intenzív illat mindenkit levesz a lábáról. Ráadásul téged is eláraszt a különlegesség érzésével és kihangsúlyozza a személyiséged. 

 

Kiváló, csodás és különleges illatú parfümöket a Puella kínálatában is találsz. Ezek magas mértékben, egészen 25%-ban, tartalmaznak illatanyagokat. A Puella hat jellegzetes illata közül választhatsz. 

Az EmiJa parfüm a gyümölcsös és fűszeres jegyek csokoládéval és vaníliával kiegészült harmóniájával szólít meg. A Queenka a gyengéd és édes, friss nyári gyümölcs, narancsvirág, elbűvölő jázmin, mámorító vanília és egzotikus pacsuli meglepő kombinációja. A First Dream rafináltan ötvözi a vanília zamatos jegyeit a levendula vidám frissességével. A Double Y parfüm minden nőt tetőtől talpig az ylang ylang virág eleganciájába, az alma és narancsvirág frissességébe, valamint a gyengéd cédrusfa púderes jegyeibe öltöztet. 


A kínálat két uniszex illattal egészül ki. A Frayo egy vonzó, sportos-elegáns illat, amely a friss mandarin, málna, zamatos fekete ribizli, gyengéd rózsa, egy csepp elbűvölő jázmin, elegáns borostyán és púderes pézsmaillat egyesülésével hódít. Végül a
JaLu a gyümölcsös összetevők édes, szantálfával, pacsulival és púder jegyekkel kihangsúlyozott frissességét rejti, mely az eukaliptusz és aldehid nyomai által keltett tisztaság érzésével lesz teljes.

 

Puella parfüm

Christian Dior, a híres divattervező egyszer azt mondta: A nő parfümje többet árul el róla, mint a kézírása.” 

 

Akár gyengéd toalettvizet, kihívóbb parfümös vizet, vagy elbűvölő parfümöt választasz, mindig hagyd, hogy az illatod beszéljen helyetted.

Vissza a boltba