Négy tipp a puha törölközőkért

Ismerős az érzés, mikor egy forró fürdő után beburkolózol egy finom és puha törölközőbe? Ez a nagyszerű puhaság viszont sok esetben néhány mosás után elveszik. 

Ha úgy érzed, hogy a törölközőid mosás után mindig kemények vagy durvák, ne csüggedj. Van számodra pár praktikus tippünk, amelyek segítségével a törölközőid mosás után is olyanok lesznek, mint újkorukban. 

Nézzük hát meg azt a négy trükköt, amelyekkel ezt neked is sikerülhet.

 

összehajtott törölközők a mosodában

 

1. Megfelelő mosószerek kiválasztása

Ha azt szeretnéd, hogy törölközőid mindig puhák legyenek, fontos a helyes mosószer kiválasztása, ugyanis az elkészítésük különbözik. Néhány mosószer összetevői lerakódásokat hagyhatnak törölközőiden, így azok durvává válhatnak. 

 

Keress finom szövetekre kialakított mosószereket. Ezek a termékek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek megőrzik a szövet puhaságát és selymességét. Mellőzd a magas enzim és fehérítő tartalmú mosószereket, mert roncsolhatják a szövetet és a szálak megvastagodhatnak. 

 

Por alakú mosószerek helyett válassz inkább folyékony mosószereket vagy mosógélt, mert kímélőbbek az anyagokkal szemben. A por alakú mosószerek apró részecskéket hagyhatnak a törölköző szálaiban, ami miatt veszítenek puhaságukból. A folyékony mosószerek és mosógélek kialakításuknál fogva mélyebbre hatolnak a szövetekben és simává és puhává varázsolják őket. 

 

A legjobb hatás érdekében mindig tartsd magad a mosószer csomagolásán feltüntetett ajánlott adagoláshoz. Ne használj túl sok mosószert, mert gátolhatja a ruhák megfelelő öblítését. 

 

2. Megfelelő program és hőfok

Ha azt szeretnéd, hogy törölközőid mosás után is puhák és finomak legyenek, válassz megfelelő mosási hőfokot és programot. Törölközőid mosásához kb. 40-60 fokos programot válassz. A magasabb hőfok segít megszabadulni a szennyeződésektől és a szálakban ragadt baktériumoktól, így a törölköző friss és tiszta marad. 

 

Használj általános vagy törölköző mosására tervezett programot és mellőzd a gyorsmosást. A gyors programnál fennáll a lehetőség, hogy a törölközőket nem mossa ki alaposan vagy nem megfelelő az öblítése. Így mosószer maradványokat tartalmazhat, amitől a törölköző durva tapintásúvá válik.

 

A törölközőket száríthatod szárítógépben is, de ez esetben válassz alacsonyabb hőfokot és használj szárítólabdát. Kiszáradás után azonnal vedd ki őket a gépből és hajtogasd is össze. Ezzel biztosítod a maximális puhaságot.

 

törölköző hajtogatás

3. Időnként mosd ki a törölközőt ecetes vízben

Ha szeretnéd visszanyerni törölközőid puhaságát, próbáld meg őket időnként fehér ecettel kevert vízben mosni. Az ecet feloldja a lerakódott ásványokat és mosószer maradványokat.

 

törölközők mosása mosógépben

 

Ebben az esetben előnyösebb a fehér ecet használata a hagyományos konyhai ecettel szemben. Magasabb ecetsav tartalmának hála a fehér ecet hatékonyabb és nem hagy színes foltot, ami a hagyományos ecet esetében néha előfordul. 

 

4. Használj mosóparfümöt

Törölközők mosásához mellőzd a hagyományos öblítő hozzáadását. Használata nem javasolt, mivel vékony réteget képezhet a szövet szálain, ezzel csökkentve nedvszívó képességüket. Ráadásul az öblítő használatának eredménye képen a fehér törölközők elsárgulhatnak vagy elszürkülhetnek. 

 

Ha azonban azt szeretnéd, hogy a törölközőid gyönyörűen illatozzanak, használd mosáshoz mosóparfümeinket. Nem csak kellemes illatot árasztanak, de megtartják a törölköző puhaságát is. 

 

Gondoskodj törölközőidről


Néhány hasznos tippet olvashattál arról, hogyan legyenek törölközőid frissek és puhák mosás után is. Ezeknek a módszereknek hála törölközőid nem csak tiszták, de kellemes tapintásúak is lesznek, miközben megtartják puhaságukat és frissességüket. Ne feledd, hogy érdemes mellőzni a hagyományos öblítők és más vegyszerek használatát, melyek károsíthatják a szövetszálakat és ronthatják törölközőid minőségét. Éppen az olyan apró részletek, mint a puha törölközők teremtik örömtelivé és frissítővé a mindennapi fürdést vagy zuhanyzást.

Vissza a boltba