5 mosási tipp a kifogástalan minőségű ágyneműért

A tiszta ágynemű a minőségi alvás alapja. De hogyan gondoskodjunk róla? Tekintettel az anyagok, szövetek és minták sokaságára, az ágyneműhuzat minőségének megőrzése igazi kihívásnak tűnhet. Ezért összegyűjtöttünk 5 tippet, hogyan mossuk az ágyneműt úgy, hogy megőrizzük minőségét és még évek használata és mosása után is olyan legyen, mintha frissen vásároltuk volna.

 

ágynemű mosás

 

Fontos a heti mosás 

Az új ágyneműhuzatot az első használat előtt mindig mossuk ki, majd hetente cseréljük, hisz a nyugodt alvás kulcsa a friss és tiszta ágynemű. 

 

Ideális helyzetben három ágyneműhuzat garnitúrára van szükség: egy éppen használatban, egy a mosógépben, egy pedig bekészítve a szekrényben. 

 

Tippek az ágynemű mosásához

1. Mindig az adott anyagnak megfelelően válasszunk programot

Mosásnál mindig gondosan olvasd el az ágynemű címkéjén feltüntetett utasításokat. A gyártók gyakran meghatározzák az adott termékre vonatkozó optimális mosási programot és hőfokot. Ha ezeket betartjuk, ágyneműink hosszú élettartammal és kellemes puhasággal hálálják meg a törődést. 

 

2. Ne terheljük túl a mosógépet

Jó ötletnek tűnhet minél több szennyest belegyömöszölni a mosógépbe, ez viszont a mosógép túlterhelését okozhatja. Ha túltöltöd a dobot, a víznek nem marad elég helye mozogni, így a mosószer sem feltétlenül oldódik fel és oszlik el egyenletesen. Ezzel nem csak a mosás hatékonysága csökken, de ruháid is roncsolódhatnak. 

 

A dobot legfeljebb a kétharmadáig töltsd meg szennyessel. Mindig bizonyosodj meg róla, hogy a mosás ideje alatt a ruháknak elegendő mozgásterük van. 

 

3. Mossunk alacsonyabb hőfokon

A forró víz károsíthatja az ágynemű szálait, így a minősége gyorsan csökkenhet. Az ágyneműt ezért 30 °C-on ajánlott mosni, olyan minőségi mosószerrel, mint például a Puella univerzális mosógél, amely minden szövetféle mosására alkalmas. Alacsonyabb hőfoknál az ágynemű megtartja formáját és tovább őrzi majd álmaink. 


Az alacsonyabb hőfokú víz ráadásul környezetbarátabb is, mivel melegítése kevesebb energiát igényel.

 

hogyan mossunk ágyneműt

4. Csínján a mosószerrel

Szerinted is tisztábbak lesznek a ruhák, ha az előírtnál egy kicsivel több mosószert használsz? Logikusnak tűnhet a lépes, valójában viszont pont az ellenkezőjét éred el. 

 

A fölös mosószer beleragadhat az ágynemű szálaiba. Ezek a maradványok nehezen oldódnak, és kemény, kényelmetlen huzatot eredményeznek, ráadásul hozzájárulnak a szennyeződések és allergének felgyülemléséhez is.  Ezen kívül a túlzott mosószer használat leterheli a mosógépet is, aminek következtében kevésbé hatékonyan távolítja el a koszt és szennyeződéseket. 

 

Az optimális eredmények elérése érdekében csak a mosószer csomagolásán feltüntetett vagy a szennyes mennyiségének megfelelő adagot használj.

 

5. Hagyományos öblítő helyett használj mosóparfümöt

Bár úgy tűnhet, hogy az öblítő a mosás nélkülözhetetlen eleme, a mosóparfümre való váltás számos előnnyel jár. Míg az öblítők gyakran olyan vegyi összetevőket tartalmaznak, amelyek maradványai miatt ruháid veszítenek puhaságukból, a Puella mosóparfümök maradványok nélkül biztosítják a kellemes illatot. Mindössze annyit kell tenned, hogy hozzáadod a mosáshoz az előírt mennyiséget. 

 

Ezzel az egyszerű lépéssel közelebb kerülhetsz az illatos és kellemesen friss ágyneműhöz. 

Sajátítsd el tippjeinket a friss és ropogós ágyneműért

puha ágynemű

Ne feledd, hogy az alvás minősége nagyrészt az ágyneműről való gondoskodástól függ. 


A fentebb említett egyszerű tippek betartásával nap-nap után friss és puha ágyneműben merülhetsz álomba. Minőségét és frissességét tovább élvezheted majd, ráadásul a pénztárcád is meghálálja az ágynemű hosszabb élettartamát.

Vissza a boltba