Illatos ruhásszekrény? Gyerekjáték!

Ki nem imádná azt az érzést, amikor kiveszi a szekrényből az illatos és tiszta ruhadarabot? Egy ilyen darabban máris jobban érzi magát az ember. Hogyan legyen azonban ez a szekrényt és ruhákat átitató illat igazán hosszan tartó? Ebben a cikkben mutatunk pár módszert és trükköt, hogy a szekrényed mindig tisztán és kellemesen illatozzon.

ruhák a szekrényben (Adobe Stock)

1. Illatosító lap

Az egyik legegyszerűbb módja a ruhák illatosan tartásának az illatosító lap vagy az illatzsák szekrénybe helyezése. Ezeket a termékeket különböző illatokban lehet kapni - a friss citrustól a gyengéd virágos aromákig. 

 

Az illatosító lapot felakaszthatod a ruhák közé vagy ráteheted a polcokra. Az illatzsákokat beteheted a fiókokba vagy az összehajtogatott ruhák közé. 

 

Illatválasztásnál vedd figyelembe az évszakot is - a friss illatok inkább a nyári, a melegebb és fűszeresebb illatok inkább a téli időszakra jellemzőek.

 

2. Mosóparfüm

A hosszan és csodásan illatozó ruhákért próbáld ki a különleges, hosszan tartó mosóparfümöket.

 

A Puella mosóparfümök ellenállhatatlan illatélményeket biztosítanak és a hagyományos öblítők kiváló alternatívájaként működnek. Egyedi formuláinak és illatolajok kombinációjának hála garantálják ruháid hosszan tartó frissességét

 

Különböző illatok széles kínálatából választhatsz: levendula és vanília, virágos-citrusos illat, ylang-ylang virág, gyümölcsös-fűszeres jegyek, friss vagy akár édes aromák. 

 

3. Természetes házi megoldás

Amennyiben a házi alternatívákat részesíted előnyben, rengeteg lehetőség van egy saját illatzsák készítésére: 

 

  • Levendula illatzsák. A levendula illata nem csak kellemes, de nyugtató is. Egy anyagból készült zsákocskát egyszerűen tölts meg szárított levendulavirággal.
  • Citromhéj és szegfűszeg. Ez a kombináció nem csak csodásan illatos, de a molyokat is távol tartja. Reszeld le egy citrom héját és keverd össze egész szegfűszegekkel.

 

illatzsák a szekrényben (Adobe Stock)

Tippek a hosszan tartó illatért

 

  • Rendszeres szekrénytisztítás

Tartsd a szekrényt tisztán és pormentesen. Rendszeresen töröld végig egy nedves ronggyal. Ezzel eltávolítod a szennyeződéseket és ruháidat sem teszed ki nem kívánt kellemetlen szagok hatásának. 

 

  • Szagelnyelő természetes alapanyagok 

Helyezz a szekrénybe természetes szagelnyelőket, mint például egy kávézaccal, szódabikarbónával vagy feketeszénnel töltött tasak. Ezek az anyagok semlegesítik a kellemetlen szagokat.  

 

  • Jó szellőzés

Győződj meg róla, hogy a szekrényed jól szellőzik. Időnként néhány órára nyisd ki a szekrényajtókat, hogy a levegő szabadon keringhessen, és az illat természetesen járhassa át a polcokat.

 

  • Minőségi illat

Ruházz be mosóparfümökbe vagy illatosító lapokba, amelyek hosszú távú használatra lettek kialakítva. Ezeket az illatosító elemeket okosan helyezd szét az egész szekrény területén, legfőképpen azokon a pontokon, ahol a gyakran használt ruhákat tárolod. Így az illat egyenletesen oszlik majd el.  

 

Illatosítsd a szekrényeket

Akár a Puella illatos termékei mellett döntesz, akár saját illatzsákokat készítesz, ezekkel a tippekkel a szekrény illatosítása igazi gyerekjáték. 


Ha nem tudsz választani az illatok közül, rendeld meg
mosóparfüm próbakészletünket, amelynek segítségével az összes illatunkat próbára teheted. Széles kínálatunkból így pontosan azt az illatot választhatod ki, amelyik a stílusodnak és szükségleteidnek a legjobban megfelel.

Vissza a boltba